Om oss

Micaela

Micaela har alltid varit intresserad av allt som har med hästar att göra. -99 fick hon sin första islandshäst och efter det har antalet hästar ökat i rask takt. Micaela har alltid vetat att hon vill jobba med hästar men inte riktigt på vilket sätt. Medan hon funderade på det passade hon på att samla på sig så mycket erfarenhet hon kunde. Detta genom att jobba med hästar både på Island och i Sverige där hon tränade både hästar och ryttare samt annat som hör en gård till. När hon sedan såg en annons om en ny utbildning var valet självklart. Hösten 2010 flyttade hon upp till Wången för att gå den treåriga islandshästhippolog utbildningen. Detta är den enda universitetsutbildningen inom häst i Sverige. Juni 2013 fick hon en kandidatexamen i hippologi och är även diplomerad C-tränare och B-instruktör för islandshäst.

matteIMG_6552

Mattias

Mattias har aldrig riktigt förstått tjusningen med det här med hästar men ställer ändå alltid upp. Han insåg ganska snabbt att enda sättet att få se skymten av sin sambo var helt enkelt att skaffa en egen gård där hästarna kunde vara hemma så efter många års letande hittade vi till slut våran fantastiska gård. Mattias är i grund och botten elektriker men gillar ändå att vara ute i skog och mark och har ofta många bollar i luften. Det kommer nog bli en riktigt hästkarl av han en dag också!

Färjans Gård
Verksamheten bedrivs på den egenägda Färjans Gård i Avesta, med natursköna omgivningar och stora marker som gränsar till Bysjön. Gården ligger strategiskt placerad med närhet till större städer så som Stockholm, Uppsala, Enköping, Örebro, Gävle, Falun, Borlänge.